По повод, Европейската седмица на мобилността, която се чества ежегодно в периода 16 - 22 септември, РИОСВ - Бургас ще проведе образователни и спортни инициативи с деца и ученици


По повод, Европейската седмица на мобилността, която се чества ежегодно в периода 16 - 22 септември, РИОСВ - Бургас ще проведе образователни и спортни инициативи с деца и ученици в град Бургас, Айтос, село Звездец, община Малко Търново, град Варна. Темата на кампанията тази година е "Споделено пространство за всички".

Експерти на РИОСВ Бургас ще гостуват на 17 септември в детска градина"Славейче", град Айтос.

На 18 септември, в Музикално училище"Панчо Владигеров", съвместно със служители от ОДМВР Бургас и Червен кръст ще запознаем ученици от 1 до 4 клас с правилата за безопасно придвижване по улиците, пътните знаци и възможности за намаляване замърсяването на околната среда.

На 19 септември, децата от група "Перла" в детска градина "Морска звездица" град Варна ще се включат в отбелязването на Седмицата на мобилността с организирано спортно състезание с тротинетки.

На 20 септември с читалище "Христо Ботев 1937"-Бургас ще гостуваме на детската градина "Ален мак" в село Звездец, където ще запознаем малчуганите с основните правила за безопасност на движението, грижата за околната среда.

Европейската седмица на мобилността се провежда за първи път през 2002 г под надслов: "Ден без автомобили" и цели хората по често да заменят автомобилите за ходене пеша или с велосипеди, да се популяризира идеята за споделено пътуване, изграждане на велоалеи, в посока по чиста околна среда.