За пореден път РИОСВ - Бургас се включва в националната кампания „Да изчистим България заедно“


На 14 септември, събота, служителите на РИОСВ – Бургас ще вземат участие в националната кампания „Да изчистим България заедно“. Своя принос към инициативата и усилията за създаване на по-чиста и качествена среда за живот служителите от екоинспекцията ще дадат като почистят в 10:00 часа, района на парк „Минерални бани“ в квартал Ветрен, град Бургас. Мястото е предпочитано за разходка и отдих от много жители на областния град. Всеки, които желае може да се включи в почистването, като дойде на място в почивния ден. 

Участие са заявили всичките 13-т общини: Айтос, Бургас, Камено, Карнобат, Малко Търново, Несебър, Поморие, Приморско, Руен, Средец, Созопол, Сунгурларе, Царево.

12-тото издание на инициативата „Да изчистим България заедно“ ще се проведе под надслов „Да преобърнем играта“. Най-голямата доброволческа инициатива у нас продължава да работи в посока промяна на нагласите относно замърсяването, стимулиране на личната отговорност и принос в грижата на планетата и физическа промяна в околната среда.