РИОСВ – Бургас отбелязва Световния ден на влажните зони с ден на отворените врати в Укритие за наблюдение на птици и конкурс за рисунка или стих


По повод Световния ден на влажните зони, РИОСВ-Бургас обявява Ден на отворените врати на 2-ри февруари от 10.00 до 16.30 часа в Укритие за наблюдение на птици в поддържан резерват „Атанасовско езеро“, което се намира в края на Бургас, на изхода за Варна. То е леснодостъпно с обществен или личен транспорт, както и с велосипед или пеш. От него може да се наблюдават обитателите на южната част от езерото.

За любителите на словото и четките, инспекцията отправи покана да се включат в Световния ден на влажните зони мод мотото: „Време е да възстановим влажните зони“с рисунка или стих за влажните зони - Атанасовско езеро, езеро Вая, езеро Мандра, река Ропотамо, река Велека и техните обитатели.

Творбите могат да отразяват: годишните времена и промените, които настъпват във влажнита зона; водолюбивите птици, които се срещат на територията им - къдроглави пеликани, неми лебеди, червен агъч, сива чапла, бяла чапла, голяма белочела гъска, корморани, розово фламинго, земеродно рибарче и др. водоплаващи.

Няма възрастови ограничения за участниците.

 

Желаещите да участват в предизвикателството, могат да изпращат творбите си на адрес: гр. Бургас, ул. "Перущица" 67, ет. 1, РИОСВ – Бургас, или по електронна поща pr@riosvbs.com. Творбите трябва да са придружени с информация за автора - възраст, учебно заведение, ръководител, телефон за контакт и пощенски адрес.

Крайният срок за изпращане: 17 февруари 2023 г., като резултатите ще бъдат обявени на 22 февруари 2023 г. Победителите ще бъдат отличени с награди.

Пълните условия на конкурса са публикувани на интернет страницата на РИОСВ-Бургас на адрес: https://www.riosvbs.com/home/bar/1011