РИОСВ -Бургас отбеляза Седмицата на мобилността


Регионалната инспекция по околната среда и водите - Бургас отбеляза Европейската седмица на мобилността с деца от детски градини „Радост“ в град Бургас, „Ален мак“ в село Звездец и „Юрий Гагарин“ в гр. Малко Търново.

Съвместно с Пътна полиция Бургас, инспектор Хитами и читалище „Христо Ботев 1397“ бяха изнесени беседи за пътната безопасност и правилата за движение по пътищата. Децата показаха, че познават правилата за движение по пътищата и на специално създадени за целта площадки във вътрешния двор на учебните заведения, малчуганите демонстрираха как се пресича на пешеходна пътека.

Децата от детска градина „Валентина Терешкова“ в село Ярджиловци и град Батановци, „Райна княгиня“ - филиал Мещица, „Чуден свят“ в гр. Перник, „Славейче“ в гр. Айтос ни изпратиха своите инициативи и отправиха послания към шофьорите „Пази детето на пътя. Спри, изчакай – нека всеки стигне“.

 

Европейската седмица на мобилността се провежда всяка година в периода от 16 до 22 септември и цели да обърне внимание на обществеността върху личната грижа за опазване на околната среда и създаване на екологично съзнание в хората. За 2022 година темата на кампанията е „По-добри връзки“.