Днес е Световният ден на водата


С детски градини, училища и доброволци отбелязахме Световният ден на водата под мотото: „Подземни води – да направим невидомото – видимо“ - World Water Day.

8а клас при СУ „Елин Пелин“ в село Руен изработиха клип и фотоколаж на кът, посветен на водата с апел: „Нейно Величество Водата е достатъчно щедра и търпелива към човечеството, затова нека и ние, хората, й отдадем необходимото уважение и почит, защото водата – това е самият живот. Околната среда принадлежи на всички нас и отразява това, което ние вършим с нея и за нея!“

Децата от група „Звездичка“ в ДГ „Калина Малина“ гр. Айтос рисуваха и сяха семенца. „Чрез опита "да засадим семенца" върху памук, разбраха, колко е важна водата за растенията, за да могат да пораснат“.

Малчуганите от група „Мечо Пух“ в ДГ „Морска звезда“, гр. Бургас с игри и забавления се включиха в Празника на водата, научиха откъде идва и къде отива водата, колко е нужна всеки ден и за какво се използва.

„Смехораните“ от ДГ „Ран Босилек“ заявиха своята защита и изпратиха послание за всички хора „да пестим и опазваме водите на нашата планета Земя“.

Валентина и Боян Дженатови нарисуваха, какво се крие под земята.

Детска градина „Валентина Терешкова“ от село Ярджиловци, Перник ни изпратиха клип-послание за водата: „Подземните води са скрито съкровище, което обогатява живота ни и са важна част за изменението на климата“.

А, поетесата Галина Койчева от Бургас ни изпрати своето послание:

 

 

Няма по-голяма загуба от нехайството и проявената немарливост. Отговорност на всеки е да опази и съхрани ВОДАТА, за да живее в хармония с майката ПРИРОДА!