РИОСВ-Бургас отбеляза Европейски дни на птиците


Регионалната инспекция по околната среда и водите - Бургас отбеляза Европейски дни на птиците с децата от група „Мики Маус“ от детска градина „Славейче“ в гр. Айтос, група „Слънце“ от ДГ „Валентина Терешкова“ в с. Ярджиловци, група „Чаровници“ от ДГ „Чуден свят“ в гр. Перник, ДГ 15 „Райна Княгиня“ филиал в с. Мещица и група „Чуден свят“ от ДГ „Валентина Терешкова“ в гр. Батановци.

С помощта на своите възпитатели, децата измайсториха къщички за птици от естествени и отпадъчни материали и разнообразни хранилки с вкусни семенца за птиците, които остават да презимуват в двора на учебните заведения.

Европейските дни на птиците са ежегодно събитие, организирано от BirdLife International. Тази година то се проведе за 28-ми пореден път. Празникът приканва всички хора, интересуващи се от пернатите обитатели, които искат да научат повече за тях и да чуят интересни факти за тяхната миграция и невероятни пътешествия. Основната цел на събитието е да повиши осведомеността на широката общественост относно миграцията на птиците и опазването на световно застрашените видове и техните местообитания.