"Моята грижа за природата" е предизвикателството за Деня на биологичното разнообразие - 22 май


С предизвикателството "Моята грижа за природата" по повод Деня на биологичното разнообразие - 22 май,  Регионалната инспекция по околната среда и водите в град Бургас предизвика градини, училища и желаещи да снимат и споделят за личната грижа към дръвче, растение или цветна леха, за птиците които посещават поставената от тях хранилка, за спасена  птичка или животно, или  домашен любимец.

Децата от група "Слънце" на ДГ "Валентина Терешкова" в с. Ярджиловци се включиха, как през ваканцията се грижат за цветята в градинките, като ги поливат и окопават.

 

Група "Чаровници" на ДГ "Чуден свят" в Перник полагат грижа за своята брезичка подарена по повод денят на Земята. Те всяка седмица я поливат и наблюдават как расте под слънчевите им детски усмивки и грижи.


"С децата редовно носим водичка, за да я поливаме и да се грижим за нея", са думите на учителите за аронията на децата от ДГ 15 "Райна Княгиня", филиал Мещица, посадена в двора на църквата на селото.

 

Очакваме вашите снимки с кратък текст  до 22 май на е-поща: riosvbs_pr@abv.bg, за да ги споделим тук и по този начин да обмените опит и нови знания.
Всички участници в онлайн инициативата, която ще наречем "Моята грижа за природата", ще получат грамоти. 
??
22 май е обявен от Организацията на обединените нации (ООН) за Международен ден на биологичното разнообразие с цел повишаване на информираността за проблемите и заплахите към биоразнообразието и за осигуряване на подкрепа за неговото опазване и съхранение. Празникът се чества ежегодно от 1993 г., когато влиза в сила Конвенцията за биологичното разнообразие. Статистиката сочи, че за последните 50 години над 60 % от съществуващите в света биологични видове са под заплаха или са на ръба на оцеляването си.