Отбелязахме "Часът на Земята" - "Бъди закрилник на мечката"


На 27 март - Часът на Земята – „Бъди закрилника на мечката“, РИОСВ-Бургас се включи дистанционно в инициативата, заедно с детска градина „Валентина Терешкова“ с групи „Слънце“ в с. Ярджиловци, „Чуден свят“ и „Мечо пух“ в гр. Батановци, общ. Перник, ДГ „Чуден свят“ в гр. Перник. Децата ни изпратиха рисунки и клип, с които малките любознайковци от първа и подготвителни групи ни показаха какво са научили за света на Мечките и как да опазваме природата.

bear

Никога не е било по-ясно, че нашето бъдеще е неразривно свързано с бъдещето на Земята и всички нейни екосистеми. Независимо дали са далеч от нас – на другия край на света – или в съседство с домовете ни.
Това, което причиняваме на природата, причиняваме на себе си. И на поколенията след нас. А цената е толкова висока, че понякога ни е трудно дори да я осъзнаем. Усещаме я едва когато ни засегне лично, но тогава вече може да е твърде късно.

Само за 10 години, мечките у нас са намалели почти наполовина.
И все пак, въпреки времената, в които живеем, точно ние, хората, имаме силата да обърнем тенденцията и да спрем загубата на природа и биоразнообразието. Именно това цели да покаже инициативата Часът на Земята.