РИОСВ – Бургас отбеляза Световният ден на водата


Регионалната инспекция по околната среда и водите - Бургас отбеляза Световният ден на водата със следните инициативи:

  1. Децата от ПГ "Слънчева усмивка" 6-7 г. и втора група "Мечо пух" при ДГ "Валентина Терешкова", гр. Батановци, община Перник се включиха в инициативата с мултимедийна презентация и клипче, и отговаряха на различни  въпроси свързани с водата. Те  научиха, че благодарение на водата имаме зелената трева, прохладният летен дъжд, златното жито в полето и красивата дъга. И най-важното, че Водата е нужна, за да Живеем!

 

 

  1.  Над 300 рисунки и 50 приложни се включиха в Националния конкурс за рисунка и приложно изкуство „Водата - извор на живот“. В  творбите си  младите  художници и приложници отразяват своето виждане за въздействието на водата върху природата и човека. Организаторите на конкурса МОН, НДД, РУО-Бургас, РИОСВ-Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие.

https://www.youtube.com/watch?v=4wyOt3uvChk&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=ukI47hQrzWk&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=FkRxg_4oraA&feature=emb_logo

https://www.youtube.com/watch?v=rWqSlKfA30s&feature=emb_logo

  1. Клуб „Екотайм“ от СУ "Христо Ботев"-Айтос  поздравяват всички за Деня на водата с клипа „Какво означава водата за нас? Линк към видеото в Youtube - https://youtu.be/UZYCkwfbCA4
  2. Начално базово училище „Михаил Лъкатник“ се включиха с изработването на табло с послания на децата.
  3. Група „Пчелички“ от ДГ „Славейче“ в гр. Айтос с учители Фатме Мюмюн и Зоя Марковска ни изпратиха рисунки и макет на аквариум „Водата е живот“.

Темата през 2021 г. е „Ценим водата“, поставя акцент върху стойността на водата и какво означава тя за различните хора. Световният ден на водата отчита важността на водата и насочва вниманието към 2,2 млрд. души на планетата, които живеят без достъп до питейна вода. Поставя фокус върху предприемане на действия за справяне с водната криза в световен мащаб. Кампанията цели да се покаже как правилното ползване на водата ще спомогне в борбата с климатичните промени - за намаляване на наводненията, сушата, недостига на вода и замърсяването.