179 фотографии ще се борят за призовите места във фотоконкурса на МОСВ „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“


На 25 октомври приключи приемането на снимки за фотоконкурса на МОСВ „ПриРодоЛюбие в 4 сезона“, а на 27 октомври – гласуването във фейсбук страницата на министерството. Там бяха качени всички 179 творби, които отговарят на изискванията на регламента. В четирите категории на конкурса се състезават в „Пролет“ – 39 фотографии, „Лято“ – 56, „Есен“ – 51, и „Зима“ – 37. Получихме и още много красиви снимки, но за съжаление те не отговарят на техническите критерии за участие в конкурса. Благодарим на всички 110 участника за изпратените фотоси – всеки от тях наистина показва красотата на българската природа.

На финала ще бъдат класирани по 3 фотографии за всеки сезон, съответно с първо, второ и трето място. Творбите ще бъдат оценявани от жури с почетен председател министъра на околната среда и водите Нено Димов. Арт стойността им ще преценява професионалният фотограф Десислава Кулелиева. В журито ще има представители на пресцентъра на МОСВ, както и на дирекция „Национална служба за защита на природата“.

Резултатите ще бъдат обявени на фейсбук страницата до 31 октомври 2019 г. Фотографиите, които бъдат класирани като победители, ще станат част от годишния календар на МОСВ за 2020 г. и ще бъдат експонирани в сградата на министерството. Наградният фонд се състои от ваучери за първо, второ и трето място съответно за 5, 4 и 3 нощувки в посетителските центрове на МОСВ, които се намират в Аркутино, Камчия, Смолян, Батак, Предела, Огоста и Национален парк „Пирин“.