РИОСВ - Бургас с инициативи за Европейската седмица на мобилността


Седмицата ще започне с викторина на първокласниците от ОУ „Елин Пелин“, ж.к. „Меден Рудник“  днес от 9:00 часа.

Деца от група „Моряче“ в Детска градина „Звездица-Зорница“, ще се включат в спортната надпревара  с инспектор „Хитами“ на 18 септември от 10:30 часа (сряда), а на 20 септември (петък) от 9:00 и 11:00 часа съответно учениците от първи клас на Начално базово училище „Михаил Лъкатник“ и трети клас на Основно училище „Антон Страшимиров" ще научат в беседа за правилата на пътната безопасност.

За отбелязване на кампанията РИОСВ - Бургас организира беседи, викторина и спортни състезания в учебните заведения в Бургас. Съвместно с полицейски служители от сектор „Пътна полиция“, Сдружение „SOS – ПТП“ и Инспектор „Хитами“ по забавен начин ще покажат как да карат безопасно велосипеди, как да пресичат, как да поискат от родителите да им сложат колан.

Европейската седмица на мобилността е годишна кампания за устойчива градска мобилност, с подкрепата на Европейската комисия. След старта си през 2002 г. въздействието на Европейската седмица на мобилността непрекъснато нараства, както в Европа, така и по света. Тазгодишната тема на кампанията е „Безопасно ходене и колоездене“, под мотото: Върви с нас!“. Чрез събитията се цели да се отправи послание за по-добър живот в градска среда чрез придвижване по устойчив начин – ходене пеша и колоездене.