ОУ „Пейо Яворов“ – Бургас зае трето място в националния конкурс „Посланици на здравето“


г-жа Теменужка Димитрова, г-н Георги Начев и директор: Мара Георгиева

Учениците от випуск 7-ми клас на ОУ „Пейо Яворов“ – Бургас, се класираха на трето място във втора възрастова група в националния конкурс „Посланици на здравето“ с проекта „Здравето идва от добрата храна“.

Общо 46 проекти на ученици от 1-ви до 12-ти клас от цялата страна бяха отличени в Националния ученически конкурс „Посланици на здравето” 2018/2019. Инициативата се организира за единадесета поредна година от Министерството на здравеопазването в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Министерството на културата, Министерство на околната среда и водите, както и със съдействието на Представителството на Европейската комисия в България. Конкурсът включваше две тематични области - "Ограничаване на тютюнопушенето и злоупотребата с алкохол" и "Здравословно хранене и физическа активност". 

В тазгодишното издание на конкурса участваха 1989 ученици от цялата страна, заедно с техните учители и родители. По програмата „Посланици на здравето” се проведоха 2 332 дебати и дискусии, 2 788 спортни прояви и 1706 туристически походи. Бяха почистени над 3 226 замърсени района на територията на страната и бяха разработени 374 интернет сайта и електронни книги за здравословен начин на живот.