РИОСВ – Бургас награди участниците в Деня на водата


 

РИОСВ – Бургас като партньор на  читалище „Изгрев“ - Бургас в организирането и провеждането на регионални и национални ученически конкурси за рисунки и приложни изкуства по повод 22 март  - Световен ден на водата, заедно с учениците от трети клас от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ - Бургас и БСУ „Христо Ботев“ – гр. Братислава, Словакия, отпразнуваха деня в залата на туристически комплекс „Аква Калиде“.

Учениците представиха своите ръчно изработени екодневници, картички и постери на тема: "Който и да сте, където и да сте, водата е вашето човешко право". Екип от ПГЕЕ „К. Фотинов“ показа уникалните макети на воден часовник и R2-D2 – говорещ робот. Участниците отправиха послания за опазването на най-ценния и разхищаван природен ресурс – водата. Всички получиха поздравителен адрес и награди от екоинспекцията.

Малчуганите от първа група „Моряче“ в ДГ „Звездица Зорница“ - Бургас също се включиха в инициативата с пролетно тържество на тема: „Пролетта и водата“.

 

С посещение на Пречиствателната станция за отпадъчни води – Бургас и беседа на тема: „Природоползване и екологични проблеми“, учениците от 11 клас на ПГЧЕ „Васил Левски“ отбелязаха Деня на водата.

 

Мотото на Световния ден на водата тази година е „Всеки е важен“, което акцентира, че правото на достъп до вода е основно човешко право и никой не трябва да бъде забравен в осигуряването на свободен и лесен достъп до питейна вода без опасност от замърсяване.