Световен ден на водата - 22 март 2018


Световният ден на водата се отбелязва всяка година на 22 март за привличане на вниманието върху значението на водата и необходимостта от опазването й. Инициативата е предложена през 1992 г. на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена в Рио де Жанейро. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като всяка година в целия свят се организиратпрояви, посветени на водата. Тази година темата на Деня на водата е "Природата за водата", като целта е да се насочи вниманието към справяне с предизвикателствата на водата на 21 век, чрез базирани на природата решения.

Регионалната екоинспекция ще награди участниците в инициитивите за Деня на водата:

1. на 22 март от 11:00 часа в залата на ТК "Акве Калиде", кв. Банево,  ученици от 3-ти "В" и "Д" класове ще представят своите екодневници и рисунки на тема: "В света на водата", организиран от Народно читалище "Изгрев 1909 - Бургас".

2. на 22 март от 16:30 часа в културен център "Морско казино", ученици от 1-ви до 12-ти клас в конкурса за рисунки и приложно изкуство на ЦПЛР - Бургас.
 
РИОСВ-Бургас кани всички училища, детски градини, екоклубове, общини и граждани, да се включат в отбелязването на екологичния празник с подходящи екоинициативи!

Очакваме да споделете вашите инициативи с кратък текст и снимки на е-поща: riosvbs_pr@abv.bg или в страницата ни във Фейсбук.

Изтеглете: Брошура за Деня на Водата