Обявление за изготвен проект на заповед за обявяване на защитена зона BG0001007 „Странджа”


Министерството на околната среда и водите съобщава, че съгласно разпоредбите на чл.12, ал.1 от Закона за биологичното разнообразие е изработен проект на заповед за обявяване на защитена зона за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна BG0001007 „Странджа”.

Защитената зона е разположена в землищата на с. Близнак, с. Бръшлян, с. Бяла вода, с. Визица, с. Граматиково, с. Евренозово, с. Заберново, с. Звездец, с. Калово, гр. Малко Търново, с. Младежко, с. Сливарово, с. Стоилово, община Малко Търново, област Бургас, с. Бродилово, с. Българи, с. Варвара, с. Велика, с. Изгрев, с. Кондолово, с. Кости, гр. Царево, с. Резово, с. Синеморец и гр. Ахтопол, община Царево, област Бургас.

Пълният текст на проекта на заповед е публикуван на Интернет страницата на министерство на околната среда и водите - https://www.moew.government.bg/, тема „Природа“, подтема „Обществени обсъждания“ и е на разположение в административната сграда на Регионална инспекция по околната среда и водите Бургас (гр. Бургас, ж.к. "Лазур", ул. “Перущица” № 67, ет.3).

В едномесечен срок заинтересованите лица могат да представят на министъра на околната среда и водите мотивирани писмени становища, възражения и предложения относно посочените в проекта на заповед режими.

Публикувано на   23.04.2020 г.

Граница на защитената зона - 1  и  Граница на защитена зона -  2

Проект на заповед

 Карта на защитена зона