19 НОЕМВРИ 2017 СВЕТОВЕН ДЕН НА ВЪЗПОМЕНАНИЕ ЗА ЖЕРТВИТЕ ОТ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ


По решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

През настоящата 2017 година, този ден е 19 ноември.

Необходимо е проблемите на безопасността по пътищата да намерят място в ежедневието на семействата, учебните заведения, институциите, в отношенията между хората на пътя.

Човек трябва да осъзнае и да помни че опасностите по пътищата не са природно бедствие, което не може да бъде спряно и не е това цената, която трябва да плащаме за нашата ежедневна мобилност. Необходими са повече толерантност, уважение, предвидливост, споделена отговорност за намаляване на грешките, които водят до тези безмислени нещастия по пътищата.

Нека споменем с добро хората, които са загинали, да споделим мъката и изкажем съболезнования на техните семейства, както и да призовем живите да пазят живота и здравето при движение по пътищата. Високата лична безопасност на всеки участник в движението определя и високата обща безопасност, към която се стремим всички.