РИОСВ-Бургас отбелязва Деня на Черно море 31 октомври


По повод Международния ден на Черно море, РИОСВ-Бургас организира разнообразни инициативи.

Днес от 14.00 часа в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в гр. Свети Влас, община Несебър, ще се проведе викторина с презентация за Черно море с учениците от V, VІ и VІІ класове.

На 31 октомври от 12.00 до 13.00 часа, първокласници от ОУ „Антон Страшимиров“ и четвъртокласници от ОУ „Братя Миладинови“ – град Бургас ще се включат с изложба на морските обитатели в Черно море, песни и игри.

Мероприятията ще завършат с награждаването на изявилите се участници в традиционния национален конкурс за фотография, рисунка и приложна творба "Морето не е за една ваканция" в културен център Морско казино от 16.30 часа до 17.30 часа.

31 октомври е Международен ден на Черно море, в който отбелязваме 21-та  годишнина от подписването на Стратегическия план за действие за възстановяване и защита от правителствата на шестте черноморски държави - България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Планът съдържа 59 конкретни мерки, насочени към ограничаване на замърсяването, ефективното управление на биоразнообразието и реализацията на екологични проекти в Черноморския регион.