С много игри, стартира Седмицата на Мобилността


Експерти от РИОСВ-Бургас, съвместно с Община Бургас, ОДМВР – Бургас, Регионална лаборатория-Бургас, РЗИ – Бургас, БЧК – Бургас, Общински детски комплекс, детските градини „Раковина”, „Слънце” и „Звездица Зорница”, училище „Ал.Г.Коджакафалията”, Международната асоциацията на застрахованите и пострадали при катастрофи – Бургас, Сдружение ”SOS ПТП”, фондация „Безопасни улици от Валя” и Обществен дарителски фонд – Бургас стартираха с началото на учебната година и седмицата на мобилността в Бургас. Малчугани от детска градина „Раковина”, „Слънце” и „Звездица Зорница” раздадоха на водачите на автомобили цветни балони и превантивни брошури за „пътната безопасност”.

Инициативата започна от пешеходната пътека на ул. „Левски” в частта й от бул. „Христо Ботев” до бул. „Стефан Стамболов” и продължи до втората пешеходна пътека, разположена в района на училище „Ал.Г.Коджакафалията” на бул. „Стефан Стамболов.

Успоредно с това подрастващи от училище „Ал.Г.Коджакафлията” и детските градини се включиха в конкурс за рисунка на асфалт „В града без кола”, състезания с тротинетка и велосипед и забавни викторини с участието на инспектор Хитами от Сдружение ”SOS ПТП” пред Съдебната палата.

В рамките на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември) на територията на Централната част на Бургас са предвидени редица дейности, с които да се провокират най-малките жители на крайморската община, а и техните родители, към използване на алтернативни начини за придвижване във всекидневието – велосипед, тротинетка, ролери, електрически автомобил, лонгборд, градски транспорт и пеша.